Ajax zit niet stil en bindt toptalent: Ik ben heel blij, dit is mijn droomclub
"Ik ben hier heel blij mee"

Ajax zit niet stil en bindt toptalent: "Ik ben heel blij, dit is mijn droomclub"

28-11-2014 15:34
3

Ajax is er vrijdag opnieuw in geslaagd een talent langdurig vast te leggen. Het contract van Queensy Menig, die dit seizoen zijn debuut maakte in de Amsterdamse hoofdmacht, is verlengd tot de zomer van 2019.

De nieuwe verbintenis gaat vanaf de jaarwisseling in, meldt Ajax op de clubsite. Het is de tweede keer dat de negentienjarige Menig zijn handtekening mag zetten in Amsterdam. "Ik ben hier heel blij mee. Ajax is nog steeds mijn droomclub. Daarbij geeft dit rust en vertrouwen, zodat ik me volledig kan focussen op het voetbal", vertelt de talentvolle aanvaller.

Menig speelt zijn wedstrijden dit seizoen bij Jong Ajax en mag sporadisch mee met de eerste selectie van trainer Frank de Boer. Hij hoopt in de nabije toekomst definitief de stap naar het vlaggenschip te maken. "Ik hoop dat ik die stap zo snel mogelijk kan maken. De komende vierenhalf jaar wil ik van waarde zijn voor de club."

Technisch directeur Marc Overmars is blij met de contractverlenging van Menig, die in 2007 op De Toekomst belandde. "Queensy doet het hartstikke goed bij Jong Ajax en maakt stappen. De trainers zijn daar tevreden over. Hij heeft specifieke kwaliteiten, maar zal iedere week bij Jong moeten uitblinken. Dan komt die stap vanzelf."