Ik bescherm mijn spelers, help mijn spelers en sta pal voor mijn team
"Een heel uitdagende reeks, erg interessant voor ons"

"Ik bescherm mijn spelers, help mijn spelers en sta pal voor mijn team"

28-11-2014 15:56

Go Ahead Eagles is bijna op volle sterkte voor de uitwedstrijd op zaterdag tegen Vitesse. Op Marnix Kolder en Peter van Ooijen na is iedereen beschikbaar voor trainer Foeke Booy.

Erik Cummins is weer fit en keert terug in de selectie, Deniz Türüc heeft zijn schorsing van twee duels erop zitten. "Dat is mooi en nodig. We gaan de laatste fase van het jaar in tegen teams met een hoge weerstand. Een heel uitdagende reeks, erg interessant voor ons", zegt Booy op de website van de Deventer club, die veertiende staat in de Eredivisie.

Dat Go Ahead na dertien wedstrijden op vijftien punten staat, bevalt de trainer wel. Toch is er ook kritiek. "Ik bescherm mijn spelers, help mijn spelers en sta pal voor mijn team. Iedereen in de selectie verdient dat ook. Mijn spelers zijn ambitieus, willen stappen omhoog maken, dat is alleen maar positief."

Tegenstander Vitesse staat twaalfde met één punt meer dan Go Ahead. Die positie strookt niet met de kwaliteit die de Arnhemse selectie herbergt, vindt ook Booy. "Vitesse speelt uitstekend, verzorgd voetbal. Het enige wat bij hen ontbreekt zijn punten. Zij laten het wel eens uit hun handen glippen. Maar daar kunnen wij zelf ook over meepraten."