Koeman: Ik heb in die twaalf duels nog geen ploeg gezien die beter was dan wij
Southampton aan vooravond loodzwaar programma

Koeman: "Ik heb in die twaalf duels nog geen ploeg gezien die beter was dan wij"

28-11-2014 16:26
1

Na het gelijkspel tegen Aston Villa (1-1) staat Ronald Koeman met Southampton aan de vooravond van een reeks loodzware wedstrijden. Zondag wacht in eigen huis Manchester City. In de duels die volgen, nemen de 'Saints' het achtereenvolgens op tegen Arsenal en Manchester United. Later in december staan bovendien de wedstrijden tegen Everton en Chelsea op het programma.

In de aanloop naar het duel met Manchester City laat Koeman weten niet bang te zijn voor op het papier sterkere tegenstanders. "We hebben nu twaalf wedstrijden gespeeld. Ik heb nog geen ploeg gezien in die twaalf duels die beter was dan wij. En we hebben Liverpool en Tottenham Hotspur al gehad", wordt de manager van de nummer twee uit de Premier League vrijdag geciteerd door De Telegraaf.

"Misschien zondag wel, we zullen zien", doelt Koeman op nummer drie Manchester City. Het treffen met The Citizens is overigens een belangrijke in de strijd om de plek achter koploper Chelsea. Op dit moment bedraagt de voorsprong van Southampton op Manchester City namelijk twee punten.

Op de persconferentie kreeg Koeman ten slotte de vraag voorgeschoteld welke speler het best te vergelijken is met Sergio Agüero, de aanvaller die in de Champions League met drie treffers het vonnis velde over Bayern München (3-2). "Ik zou Romario met hem willen vergelijken. Ik weet niet zeker of jullie hem kennen?! Soms denk je dat hij slaapt en het volgende moment scoort hij. Dat is een grote kwaliteit."