Robben wijkt af van oude rol: Dat heb ik allemaal aan Pep Guardiola te danken
Oranje-international voelt zich niet meer gebonden aan één systeem

Robben wijkt af van oude rol: "Dat heb ik allemaal aan Pep Guardiola te danken"

28-11-2014 20:02
3

Arjen Robben weigert zich nog langer als buitenspeler te presenteren. De Oranje-international verklaarde in aanloop naar de competitiewedstrijd van Bayern München tegen Hertha BSC een goed gevoel te hebben bij de vrije rol.

Bayern gebruikte onder coach Pep Guardiola al talloze systemen. "Het hele team is daardoor, net als ik, onberekenbaarder geworden", aldus de aanvaller, geciteerd door Voetbal International. "Vroeger bleef ik altijd op mijn vleugel, nu wissel ik elke keer weer van positie. Dat zorgt ervoor dat ik met ongelooflijk veel plezier speel. Ik kan beter anticiperen, het spel van de tegenstander lezen en me beter over het veld bewegen."

"Ik neem ook steeds vaker de goede beslissing. Dat heb ik allemaal aan Pep Guardiola te danken", vervolgt de Nederlander, die als tweede spits eveneens imponeert. "Maar onder de leiding van Guardiola heb ik al op alle posities op het middenveld gespeeld. Het is een goed gevoel om te weten dat je veelzijdig bent."

Wel zijn er grenzen, zo grapt Robben. "Zolang hij me niet in de verdediging zet, vind ik alles goed. Maar tactisch gezien is Guardiola top. Het is een voorrecht met hem te werken."