Ajax hoeft geen 'Real Madrid' te zijn: 'Ronaldo's komen alleen op bezoek'
Directeuren van Ajax onderstrepen belang van opleiden

Ajax hoeft geen 'Real Madrid' te zijn: 'Ronaldo's komen alleen op bezoek'

29-11-2014 06:54
11

Ajax wil uitgroeien tot een club waar iedereen bij wil horen. Het is volgens algemeen directeur Michael Kinsbergen een illusie te denken dat de Amsterdammers 'een Real Madrid' kunnen worden.

"Het streven is het beste jonge elftal van Europa te zijn. De Cristiano Ronaldo's spelen hier nu alleen als ze met de tegenpartij op bezoek komen. Wij willen ze opleiden", zegt Edwin van der Sar, directeur marketing, in De Telegraaf. Kinsbergen vult zijn collega aan. "Daarvoor moet je de beste doorstroming creëren, de hoogste aangeschreven talentpool van Europa hebben, de beste trainers voor talentontwikkeling verzamelen en opleiden. Dat hele verhaal moet tot in de puntjes worden doorgevoerd. Dan ben je iemand."

"Je moet niet denken dat je Real Madrid gaat worden. Dat is een rare doelstelling voor een club uit de Eredivisie. Maar je kan wel degelijk een heel bijzondere club zijn, waar iedereen bij wil horen. Ik denk dat over vijf tot tien jaar onze identiteit nog sterker is", vervolgt Kinsbergen in het dagblad. "Dat we nog veel meer topjeugdspelers produceren. Ik ben ervan overtuigd waar we mee bezig zijn."