Van Rhijn herinnert zich: Bijna had ik bij ADO Den Haag gespeeld
Ajacied ooit in beeld geweest bij residentieclub

Van Rhijn herinnert zich: "Bijna had ik bij ADO Den Haag gespeeld"

29-11-2014 08:17
2

Leidenaar Ricardo van Rhijn weet als geen ander hoe de rivaliteit tussen ADO Den Haag en Ajax leeft. De verdediger speelde in de jeugd al meerdere malen tegen de residentieclub en was zelf ooit bijna te bewonderen in het groen-gele tenue.

"Bijna had ik bij ADO Den Haag gespeeld", vertelt Van Rhijn aan het Algemeen Dagblad. "Ik was E-junior bij DoCos, toen ik gescout werd door ADO. Ik heb het hele traject doorlopen. Van trainingsdagen tot oefenwedstrijden, een behoorlijke periode. Mijn ouders gingen altijd mee naar De Aftrap (ADO's jeugdcomplex, red.). Lex Schoenmaker was daar bij, weet ik nog. Uiteindelijk mocht ik ook komen, maar hebben we de boot afgehouden. Ik was bijna tegelijkertijd ook door Ajax gescout en van die club ben ik altijd fan geweest."

De rivaliteit tussen ADO en Ajax zorgt ervoor dat Van Rhijn niet vaak meer in de residentiestad te zien is. "Vroeger kwam ik nog wel eens in Den Haag, beetje winkelen. Nu niet meer. Normaal gesproken kom ik er niet, ook omdat ik bij Ajax speel. Je kent de aversie, je weet dat je herkend kan worden. Niet dat ik me onveilig voel, maar je houdt toch wel in de gaten of en hoe mensen naar je kijken. Hetzelfde heb ik bij Utrecht en Rotterdam. Eigenlijk is het van de gekke dat je door het voetbal rekening moet houden waar je komt."