Afellay verliest volledig uit de hand gelopen Griekse kraker
Nederlander speelt uur mee bij Olympiakos

03-12-2014 21:41

FC PAOK en Olympiakos namen het woensdagavond in het stadion van laatstgenoemde tegen elkaar op nu de Griekse competitie weer hervat is. De topper liet zich kenmerken door fantastische doelpunten, maar vooral door typisch Griekse supportersproblemen.

De Griekse Super League lag de afgelopen weken al stil vanwege de mishandeling van een scheidsrechter en bij Olympiakos - PAOK leek het wederom helemaal mis te gaan. De aftrap moest noodgedwongen uitgesteld worden omdat de aanwezige fans massaal vuurwerk op het speelveld gooide. Even leek de wedstrijd gestaakt te worden, maar uiteindelijk werd er dan toch gespeeld.

Vlak voor rust opende Stefanos Athanasiadis namens PAOK de score. Nog voor het rustsignaal was het alweer gelijk. David Fuster maakte reclame voor het voetbal door een hoekschop in één keer prachtig op zijn slof te nemen: 1-1. Een keiharde pegel van Facuno Pereyra betekende vlak na rust toch weer een voorsprong voor PAOK. Ibrahim Afellay verliet na een uur het veld bij Olympiakos.

Na afloop liep het overigens wederom volledig uit de hand. Supporters van Olympiakos betraden het speelveld om woedend verhaal te halen bij de spelers, waarop ook de ME het veld opkwam om de rust weder te laten keren. PAOK heeft door de winst de koppositie verder versterkt.