Derby van het Noorden mét Sinkgraven: Het wordt wel een potje zondag
Lodeweges ziet selectie groeien en aast op drie punten

Derby van het Noorden mét Sinkgraven: "Het wordt wel een potje zondag"

05-12-2014 14:41

Voor sc Heerenveen wordt de situatie langzaamaan steeds nijpender. Na zeven wedstrijden zonder driepunter zou een zege meer dan welkom zijn, zeker in de Derby van het Noorden tegen FC Groningen. Op personeel vlak was er alvast goed nieuws, want Daley SInkgraven, Joey van den Berg en Luciano Slagveer keren terug in de selectie.

Heerenveen begon het seizoen nog heel goed, maar inmiddels is de ploeg afgezakt naar de twaalfde plaats. "Het wordt tijd voor drie punten, het moet zondag gebeuren", zegt Lodeweges, die nog geen extra druk voelt, dan ook op de website van zijn werkgever. "We weten dat we op de juiste weg zijn, maar het is wel fijn als dat ook bevestigd wordt door resultaat. Dan komt er rust in de tent en kunnen we doorbouwen."

Echte onrust is er nog niet, bezweert de trainer. "Maar natuurlijk zijn er zorgen. Daar is over gesproken en volgens mij kunnen we dat achter ons laten." De smalle selectie was binnen de spelersgroep een issue, maar Lodeweges wilde daar geen woorden aan vuil maken. "De situatie is nu zo. Erover praten helpt niet. Wij hopen dat er in de winterstop een goede oplossing komt."

Voor de wedstrijd tegen Groningen is de groep weer wat breder, want Van den Berg en Slagveer keren terug van een schorsing en Sinkgraven bleek vrijdagochtend weer fit te zijn. De aanvallende middenvelder raakte afgelopen week geblesseerd aan zijn enkel. "Of hij moet nog een reactie krijgen", houdt Lodeweges toch nog een kleine slag om de arm. 

Tegenstander FC Groningen is na een mindere fase weer aan het opkrabbelen en staat inmiddels zevende in de Eredivisie. Lodeweges weet hoe de ploeg in elkaar steekt, met veel snelheid en creativiteit. "En er is veel beweging, daar moeten we op voorbereid zijn. Het is vooral belangrijk hoe we staan als we de bal niet hebben. Het wordt wel een potje zondag, Groningen uit is een speciale wedstrijd."