Van Gaal en Koeman wekken verbazing in Engelse media: 'Vijanden? Geen spoor
'Het zag er gezellig uit tussen de twee'

Van Gaal en Koeman wekken verbazing in Engelse media: 'Vijanden? Geen spoor"

09-12-2014 15:35
1

De Engelse topper tussen Southampton en Manchester United stond vooraf in het teken van de clash tussen Ronald Koeman en Louis van Gaal. De Engelse media kwamen echter bedrogen uit.

De Britse tabloids smulden de afgelopen dagen van de moeizame relatie tussen de twee Nederlandse managers, die elkaar in de haren vlogen in hun gezamenlijke tijd bij Ajax. Voor het eerste fluitsignaal bij Southampton – Manchester United (1-2) was gehoopt op een glimp van die oude rivaliteit. Koeman en Van Gaal gaven elkaar echter 'gewoon' een hand en een vriendschappelijk tikje op de schouder. Ook na afloop waren de twee vriendelijk voor elkaar.

'Vijanden? Het zag er gezellig uit tussen de twee, geen spoor van enige rivaliteit', merkte de Daily Mail op. Wel viel het de krant op dat Koeman een stuk aimabeler was tegenover Ryan Giggs, de rechterhand van Van Gaal bij United.

Vroeger waren Koeman en Van Gaal bevriend en dronken ze samen in Barcelona graag een wijntje. Het kwam in 2004 echter tot een frontale botsing bij Ajax, waar de een als trainer werkte en de ander als technisch directeur. Na afloop van Southampton – Manchester United nodigde Koeman Van Gaal uit voor een wijntje op zijn kantoor. Het is niet bekend of het daar van is gekomen.