'PEC Zwolle krijgt vervelend bericht uit Moskou en wordt beroofd door Twente'
"Het liefst kiezen we de laatste optie"

'PEC Zwolle krijgt vervelend bericht uit Moskou en wordt beroofd door Twente'

10-12-2014 20:11
11

De kans dat PEC Zwolle na de winterstop kan blijven beschikken over Tomas Necid wordt met de dag kleiner. CSKA Moskou gaat de spits, die mogelijk wél actief blijft in de Eredivisie, verkopen.

CSKA Moskou verhuurt Necid sinds de zomer aan PEC Zwolle, waar hij met zeven competitietreffers een sterke indruk maakt. In januari wordt de aanvaller weer in Rusland verwacht. "We moeten het contract vernieuwen of we gaan hem verkopen. Het liefst kiezen we de laatste optie", stelt Oleg Yarovinsky, hoofd scouting van CSKA, in gesprek met Sport-Express. Het contract van Necid loopt volgend jaar zomer af.

Wedden

Meer odds

Het bericht uit Moskou is koren op de molen voor FC Twente, dat naar verluidt interesse heeft in de lange goaltjesdief. De Enschedeërs zijn op zoek naar een maatje voor spits Luc Castaignos en hebben het geld om Necid te betalen, ondanks dat Alfred Schreuder eerder op de woensdag zei dat er in principe geen nieuwe spelers worden aangetrokken in de winter.

Het geld waarmee Twente Necid mogelijk wil betalen komt uit Engeland. Cheick Tioté staat op het punt Newcastle United te verruilen voor Liverpool en in dat geval krijgt de nummer zes van de Eredivisie een doorverkooppercentage van vijftien procent. Het bedrag kan oplopen tot enkele miljoenen.