Bild pakt Elia hard aan na grove Facebook-reactie op 'fan': 'Go f*** your self'
Werder-aanvaller prominent aan schandpaal genageld door Duits medium

Bild pakt Elia hard aan na grove Facebook-reactie op 'fan': 'Go f*** your self'

11-12-2014 11:50
1

Een Facebook-reactie van Eljero Elia heeft in Duitsland voor de nodige opschudding gezorgd. De aanvaller van Werder Bremen kon zich niet inhouden nadat hij online de nodige kritiek te verduren kreeg.

Bild pakt donderdag uit met het 'schandaaltje'. 'De vingers waren opnieuw sneller dan het hoofd', schrijft de krant. De 27-jarige Elia, die bij Werder Bremen uit beeld is geraakt, reageerde op een post van Edson Braafheid. De verdediger van SS Lazio staat de komende twee maanden langs de kant met een blessure, Elia stak zijn maat een hart onder de riem. Daarop veranderde de toon van de reacties en richtte een andere gebruiker zich tot Elia.

'Bekommer je liever eens om jezelf!', kreeg Elia naar zijn hoofd gesmeten. De voormalig aanvaller van clubs als FC Twente, Hamburger SV en Juventus reageerde gepikeerd: 'Go f*** your self', schreef Elia in een reactie op die aanbeveling. Bild vraagt zich hardop af of de Duitse club machteloos staat in de strijd tegen deze 'Twitter- en Facebook-onzin'.

"In principe zijn spelers vrij in deze dingen. Maar wanneer iets ons niet bevalt, dan houden we ons er mee bezig", zegt algemeen directeur Thomas Eichin in gesprek met het medium. Elia zit niet sportief niet in zijn beste periode. De aanvaller lijkt voor een vertrek te staan bij Werder Bremen, waar hij onder de nieuwe trainer Viktor Skripnik weinig uitzicht heeft op speelminuten.