Ajax wil leren van 'Salzburg': 'Toen dacht iedereen: we gaan het even laten zien'
Voor het eerst in tien jaar overwintert de traditionele top-drie van Nederland in Europa

Ajax wil leren van 'Salzburg': 'Toen dacht iedereen: we gaan het even laten zien'

11-12-2014 15:24
3

Ondanks het feit dat Ajax na de winterstop op een lager niveau uitkomt, heeft Davy Klaassen zin in het Europese vervolg. Ook het feit dat PSV en Feyenoord zich al hebben geplaatst voor de knock-outfase, juicht hij toe.

Het is voor het eerst in tien jaar dat de traditionele topclubs overwinteren en dat zorgt voor blije gevoelens bij Klaassen. "Dat is gewoon top", aldus de middenvelder tegen NUsport. "Goed voor het Nederlands voetbal. Het gaat natuurlijk niet zo best de laatste jaren, dus dit is alleen maar mooi." 

De uitschakeling in de Champions League zit de 21-jarige middenvelder nog wel dwars, aangezien Ajax op Cyprus had moeten winnen. Woensdagavond versloeg het APOEL Nicosia met grote cijfers (4-0). "We hebben daar veel kansen gehad en gewoon twee punten weggegeven", weet Klaassen. "En er waren meer wedstrijden waarin we meer punten hadden kunnen pakken."

Ook in de competitie doen Ajax, PSV en Feyenoord het goed. Dat zorgt volgens Klaassen voor een zwaar programma, maar hij meent dat de Ajax-selectie dat wel aankan. "Wij zijn onderhand wel gewend om twee keer per week te spelen. Natuurlijk is dat zwaar, maar ik teken voor een finaleplaats in de Europa League." 

Ajax wil zich in ieder geval revancheren voor de dramatische uitschakeling tegen Red Bull Salzburg van vorig jaar. "Toen dacht iedereen, vooral ook het publiek: we gaan het nu even laten zien in de Europa League. Dat pakte niet helemaal goed uit, maar ik weet zeker dat ons dat niet nog eens gaat gebeuren."