Marathon-man van Ajax: Buiten het voetbal doe ik voor de rest niet zoveel
"Ja, als ik scoor word ik gewoon blij"

Marathon-man van Ajax: "Buiten het voetbal doe ik voor de rest niet zoveel"

11-12-2014 16:34
1

Davy Klaassen legde in de zes groepswedstrijden van Ajax dit seizoen met afstand de meeste kilometers af. In totaal liep de marathon-man ruim zes kilometer meer dan zijn eerste ploeggenoot.

Lucas Andersen staat tweede op het lijstje met kilometervreters van Ajax, op gepaste afstand. "Maar buiten het voetbal doe ik voor de rest niet zoveel, dus dan kan ik tot rust komen", reageert Klaassen lachend in gesprek met Metro.

Wedden

Meer odds

In het laatste Champions League-duel van het seizoen werd de middenvelder weer beloond voor zijn werk, met de 3-0 tegen APOEL Nicosia. "Of het belangrijk is voor mij om te scoren? Ja, als ik scoor word ik gewoon blij. Ik kan nog zoveel goede dingen doen, maar scoren is het mooist. Dat is zo'n lekker gevoel."

Klaassen maakte in zijn afgelopen zes optredens vijf goals. "Hoe het kan dat ik nu opeens wel scoor, kan ik niet verklaren. Aan het begin van het seizoen kreeg ik juist meer kansen, dan nu. Maar op dit moment is bijna iedere kans een doelpunt. Het is niet dat ik er meer op train, ofzo."

"Als ik eenmaal één keer gescoord heb en op gang ben dan vliegen ze er vaak in. Dat is bij mij altijd zo geweest, ook in de jeugd. Ik heb nu een iets meer controlerende positie dan aan het begin van het seizoen, daarom is het heel apart dat ik juist nu meer scoor."