Klaassen gaat voor halve finale met Ajax: Ook al is dat geen dreamteam
Davy Klaassen verwacht veel van deelname aan Europa League

Klaassen gaat voor halve finale met Ajax: "Ook al is dat geen dreamteam"

12-12-2014 07:00
11

Davy Klaassen is van plan om met Ajax hoge ogen te gaan gooien in de Europa League. De middenvelder van de Amsterdammers denkt zelfs dat de halve finale een realistische doelstelling hoort te zijn.

"Zeker na de uitschakeling door Red Bull Salzburg afgelopen seizoen willen we ver komen in de Europa League. En ik denk dat een kwartfinale op halve finale realistisch is", vertelt Klaassen in gesprek met De Telegraaf. "Als je ons tegen APOEL zag spelen, ook als is dat geen dreamteam. Met deze intentie, deze druk, denk ik dat we het heel veel ploegen moeilijk kunnen maken."

"Het blijft zonde dat we niet door zijn in de Champions League, maar dat wisten we voor het duel met APOEL al. We deden nu wat we moesten doen en hebben een goede wedstrijd gespeeld. Ons doel in de Europa League is verder te komen dan vorig jaar, want tegen Salzburg was het natuurlijk niet geweldig. Ik denk niet aan het winnen van de Europa League. Ik weet wel zeker dat zo’n uitschakeling ons niet meer snel zal overkomen."

Klaassen vindt het geen probleem dat Ajax om de drie, vier dagen een wedstrijd moet spelen. "We zijn het onderhand gewend om twee keer per week te spelen. Natuurlijk is het wat zwaarder dan alleen maar trainen. Maar ik teken voor de finale van de Europa League. Dat hoeft niet ten koste te gaan van de landstitel."