'Felbegeerd Ajax-doelwit werkt geheime trainingen af bij Bayern München'
Duitsers maken jonge Noor duidelijk dat hij in Beieren beste perspectief heeft

'Felbegeerd Ajax-doelwit werkt geheime trainingen af bij Bayern München'

12-12-2014 10:47
9

Bayern München schakelt door naar de volgende versnelling in de strijd om Europa's grootste talent Martin Ødegaard. De vijftienjarige Noor, die ook door Ajax begeerd wordt, was in Zuid-Duitsland voor enkele geheime trainingen.

De gehele top van Europa zit achter Ødegaard aan en ook Ajax denkt nog steeds een kans te maken om de drievoudige international in te lijven. Bayern München houdt de gang erin en liet de middenvelder al proefdraaien bij de hoofdmacht, meldt Tageszeitung. De afgelopen week was hij opnieuw twee dagen te vinden in München.

Het idee is dat Ødegaard op die manier kennis kan maken met de filosofie van trainer Pep Guardiola. In de gesprekken die met het toptalent van Strömsgodset gevoerd werden, heeft de Duitse recordkampioen proberen duidelijk te maken dat hij in Beieren en met Guardiola als coach het beste toekomstperspectief heeft. Wanneer hij tekent, zal hij mogen aansluiten bij de eerste selectie.

Op 17 december bereikt Ødegaard de zestienjarige leeftijd, waarna hij een profcontract bij een andere club mag tekenen. Ook clubs als Real Madrid, Liverpool, Arsenal en Ajax zitten achter de tiener aan.