'Schalke 04 schakelt door na meevaller en schotelt Huntelaar zeven miljoen voor'
Nederlandse spits wil in Duitsland blijven, maar hoopt op daadkracht van clubleiding

'Schalke 04 schakelt door na meevaller en schotelt Huntelaar zeven miljoen voor'

12-12-2014 11:10
4

Schalke 04 plaatste zich deze week voor de knock-outfase van de Champions League. Die prestatie leverde de Duitsers in één klap zes miljoen euro op. Met de riante bonus hoopt Schalke het contract van Klaas-Jan Huntelaar op korte termijn te verlengen.

Horst Heldt, directeur van de Duitse club, zinspeelt al maanden op een nieuwe verbintenis voor Huntelaar in Gelsenkirchen. De Oranje-international is in het bezit van een contract tot de zomer van 2015, de gesprekken tussen de club en de spits kunnen volgens Bild zomaar in een stroomversnelling geraken. Wel heeft Huntelaar de nodige noten op zijn zang, klinkt het in Duitsland.

Huntelaar zou een verbeterd contract tegemoet kunnen zien, de oud-spits van onder meer Ajax en Real Madrid zou bruto een bedrag van zeven miljoen euro per jaar gaan opstrijken, maar geld alleen is niet doorslaggevend voor Huntelaar. De Nederlander wil successen vieren met Schalke en daarbij is het aantrekken van nieuwe spelers essentieel. "Ik heb altijd gezegd dat ik me goed voel bij Schalke. Maar we willen niet om plek drie of vier spelen, we willen meer", zei Huntelaar tegenover Sky.

"Als we een aanval op de top willen doen, moeten we dat als club in z'n geheel laten zien. Dat is het belangrijkste voor mij", stelt de trefzekere puntaanvaller. Daarmee wordt Heldt de 'opdracht' gegeven om de selectie van Schalke in januari en komende zomer van spelers van naam te voorzien. 'En dat kan door de Champions League-meevaller nu opeens heel snel gaan', schrijft Bild.