Gemeente wil homozebrapad bij FC Utrecht: Daar mag wel wat tegenover staan
"Wij accepteren homo's, de deuren staan voor iedereen open"

Gemeente wil homozebrapad bij FC Utrecht: "Daar mag wel wat tegenover staan"

12-12-2014 12:21
7

De gemeente Utrecht slingert de discussie over homo-acceptatie in de voetbalwereld aan. De gemeenteraad vindt dat FC Utrecht bewust het gesprek over homoseksualiteit in de sport mijdt en pleit daarom voor een homozebrapad bij de Galgenwaard.

"In een mannelijke teamsport is het praten over homoseksualiteit een lastig onderwerp", verklaart raadslid Marloes Metaal namens het CDA in het Algemeen Dagblad. "Het regenboogzebrapad komt daarom meer tot zijn recht bij het stadion. Het symbool is effectiever op een plek waar het schuurt."

In Utrecht vond eerder dit jaar al een expertmeeting over homotolerantie plaats. FC Utrecht was echter de grote afwezige. "Ik ben op dit punt teleurgesteld in FC Utrecht. Voetbal kost ons per jaar veel geld. Daar mag wel wat tegenover staan", zegt Steven de Vries van GroenLinks, dat in een gesprek met FC Utrecht wil aangeven dat het eigenlijk rondom elke thuiswedstrijd wel aandacht aan het probleem zou willen geven.

Utrecht-directeur Wilco van Schaik van FC Utrecht laat in een reactie weten dat homoseksualiteit geen issue is bij zijn club. "Iedereen is welkom. Wij accepteren homo's. De deuren staan voor iedereen open", aldus Van Schaik, die het niet zitten om voor een wedstrijd extra aandacht aan homosexualiteit en de acceptatie hiervan te geven. "Dat doen we bij andere maatschappelijke kwesties ook niet."