'Ze hebben goede resultaten geboekt tegen Ajax, dus waarom nu niet?'
Oud-spits ziet kansen voor FC Utrecht in Arena

'Ze hebben goede resultaten geboekt tegen Ajax, dus waarom nu niet?'

12-12-2014 12:30
10

Michael Mols ziet kansen voor FC Utrecht tegen Ajax. De Domstedelingen reizen zondag af naar de hoofdstad. De ex-spits, tegenwoordig scout van FC Utrecht, weet wat het is om in Amsterdam tegen Ajax te scoren.

"De laatste jaren heeft FC Utrecht goede resultaten geboekt tegen Ajax, dus waarom nu niet?", vraagt Mols zich af op de clubsite van FC Utrecht. "Wat een voordeel zou kunnen zijn is dat Ajax afgelopen woensdag heeft gespeeld in de Champions League tegen APOEL Nicosia. Wellicht zijn ze een beetje vermoeid en kan FC Utrecht daarvan profiteren. Ik zie zeker kansen voor FC Utrecht."

Wedden

Meer odds

Mols is een ervaringsdeskundige. "We wonnen daar ooit met 1-2. Ik scoorde een doelpunt, John de Jong maakte de andere goal. Scoren is sowieso leuk, maar zeker tegen Ajax. Het is voor de FC Utrecht-supporters een belangrijke wedstrijd; het leeft behoorlijk bij ze", weet Mols. 

Wat het strijdplan moet worden, weet Mols niet direct. "Het makkelijkste om te zeggen is dat ze erbovenop moeten klappen, maar dat is te eenvoudig. Het kan namelijk ook je valkuil zijn. Het risico is dat je veel ruimte weggeeft. Het bedenken van een tactiek is iets voor de technische staf. Ik weet zeker dat ze Ajax volop hebben geanalyseerd en de zwakkere punten hebben blootgelegd. Ik voorspel een leuke, spannende 2-2", besluit Mols.