Heerenveen is 'complete' Zweed met Champions League-ervaring rijker na flitsbezoek
"Als nieuwkomer is het fijn dat je je eigen taal kunt spreken en dat er mensen zijn die je wegwijs maken"

Heerenveen is 'complete' Zweed met Champions League-ervaring rijker na flitsbezoek

12-12-2014 13:08

Simon Thern speelt vanaf januari voor sc Heerenveen. De Friese club meldde vrijdag dat er overeenstemming is bereikt met de Zweedse international over een verbintenis van drieënhalf jaar. De 22-jarige middenvelder komt over van de Zweedse landskampioen Malmö FF.

Thern sluit begin januari aan bij de selectie van trainer Dwight Lodeweges en gaat dan met de Friezen mee op trainingskamp in Spanje. Thern speelde tot dusver één interland voor Zweden, bijna drie jaar geleden tegen Qatar. Hij kwam daarna nog verscheidene keren in actie voor Jong Zweden. "Simon is een complete middenvelder. Hij sluit aan bij de selectie en dan moeten we kijken hoe snel hij zich aanpast. Onze ervaring is dat nieuwe spelers vooral tijd nodig hebben om fysiek te wennen. We zullen zien hoe dat met Simon gaat", zegt manager voetbalzaken Hans Vonk op de officiële website van de Friese club.

Voordat Thern aan het nieuwe hoofdstuk in zijn carrière begint gaat de Zweed eerst op vakantie. Hij trekt met zijn vriendin naar Amerika. "Twee weken relaxen en dan voluit gaan voor Heerenveen. Ik kijk er erg naar uit", zegt Thern tijdens zijn flitsbezoek aan Heerenveen. De Zweed hoopt zich in Nederland door te ontwikkelen. "En natuurlijk hoop ik bij te dragen aan sportief succes voor Heerenveen", zegt Thern, die zich uitgebreid liet bijpraten over zijn nieuwe werkgever. Afgelopen week kwam Thern met zijn oude club nog uit in de Champions League.

"Ik ben een vriend van Erik Edman, hij heeft me veel goede dingen over Heerenveen en de mensen bij de club verteld. Ik denk wel dat ik hier pas", aldus Thern, die enorm veel zin heeft in zijn nieuwe avontuur. "En het is mooi dat hier meer Zweden spelen. Als nieuwkomer is het fijn dat je je eigen taal kunt spreken en dat er mensen zijn die je wegwijs maken", besluit de middenvelder op het digitale thuis van Heerenveen.