De Boer richt blik op PSV: 'We willen er in de winterstop naast staan'
Amsterdammers ontvangen angstgegner FC Utrecht

De Boer richt blik op PSV: 'We willen er in de winterstop naast staan'

12-12-2014 13:37
4

Ajax speelt in de Eredivisie tot de winterstop nog tegen FC Utrecht (thuis) en Excelsior Rotterdam (uit). Frank de Boer wil in die wedstrijden het gat met koploper PSV dichten.

Zondag komt FC Utrecht op bezoek. "De statistieken in de laatste jaren tegen Utrecht laten zien dat we het lastig tegen ze hebben", vertelt De Boer op de clubsite. "Ze hebben dan ook een goede selectie. Maar we willen dicht bij PSV blijven, en er in de winterstop misschien wel naast staan. Wij moeten gewoon zorgen dat we top zijn, dan heb ik er heel veel vertrouwen in."

Ajax won de laatste twee wedstrijden, tegen Willem II en APOEL Nicosia, zeer eenvoudig. Dat gebeurde met veel talenten in het veld. "Woensdag hadden we zelfs drie A-junioren op de bank. Het is mooi dat ik ze dan kan laten invallen. Diederik Boer voelde zich een opa op de bank, denk ik", aldus De Boer, wetende dat het leeftijdsverschil tussen Boer en invaller Richairo Zivkovic zestien jaar is.

In de laatste duels lukt het Ajax eindelijk ook weer om te vermaken. "Ik wil dominantie zien, maar ook aantrekkelijk voetbal. Dat gaat bij vlagen al beter dan aan het begin van het seizoen. We komen steeds meer op het punt waar we naartoe willen. Bij Ricardo Kishna zie ik mooie acties gekoppeld worden aan rendement. Hij heeft specifieke kwaliteiten waar mensen graag naar kijken, en als die zijn acties lukken is het natuurlijk al helemaal mooi."