Voor onze supporters zijn de duels met Ajax de wedstrijden van het jaar
"Maar voor mij is Ajax-uit niet anders dan de andere 33 competitiewedstrijden"

"Voor onze supporters zijn de duels met Ajax de wedstrijden van het jaar"

12-12-2014 17:14
12

Voor de fans van FC Utrecht staat zondag de wedstrijd van het jaar op het programma. Of in elk geval; één van de twee. Ajax-thuis en Ajax-uit leeft onder de fans van de club uit de Domstad. Komend weekend reist FC Utrecht af naar de Amsterdam Arena.

"Voor onze supporters zijn de duels met Ajax de wedstrijden van het jaar. Dus dat gaat leven, ook in de spelersgroep”, beseft trainer Robby Alflen zich op de officiële website van FC Utrecht. "Maar voor mij is Ajax-uit niet anders dan de andere 33 competitiewedstrijden. Je wilt gewoon heel erg graag winnen. Met dat idee werk je naar alle wedstrijden toe, ook naar deze. Tegen wie je ook speelt: je moet je eigen ding blijven doen."

Alflen is onder de indruk van Ajax. "Een topploeg, die steeds beter begint te draaien. Ze vinden steeds vaker en gemakkelijker de voetballende oplossingen. Dat lieten ze ook weer in Europees verband zien, deze week. Of ze vermoeid zijn, door zo'n midweeks duel? Ach, als je met 5-0 van Willem II wint op zondag en op woensdag met 4-0 APOEL Nicosia verslaat, dan ben je niet vermoeid, hoor. Daar krijg je juist energie van."