Hij wordt op handen gedragen, zeker ook door zijn prestaties tegen Ajax
"Als die automatismen er zijn onder alle omstandigheden oplossingen te vinden, is Ajax top"

"Hij wordt op handen gedragen, zeker ook door zijn prestaties tegen Ajax"

13-12-2014 07:51
24

Bij FC Utrecht staat alles en iedereen op scherp voor het naderende bezoek aan Amsterdam. De fans zien de duels met Ajax als de wedstrijden van het jaar en daar is de selectie ook van doordrongen. "Dat zet iedereen extra op scherp", verklaart Robbie Alflen het feit dat Utrecht het Ajax vaak moeilijk maakt.

De oefenmeester heeft nog niet direct een succesformule om het huidige Ajax te verslaan. "We moeten als collectief gewoon heel erg goed zijn, want het positiespel van Ajax loopt weer als een tierelier. Daardoor zullen wij veel op onze eigen helft staan. Dus moeten we goed kunnen ontsnappen", zegt Alflen in De Telegraaf. Van de ploeg van Frank de Boer is hij onder de indruk. "Hoe er ook druk wordt gezet: de spelers weten er onderuit te voetballen. Als die automatismen er zijn onder alle omstandigheden oplossingen te vinden, is Ajax top."

Ruud Boymans kan er in de ArenA niet bij zijn en dat is een flinke aderlating. "Heel vervelend, dat is duidelijk. En niet alleen omdat Ruud onze topscorer is. Hij was het aanspeelpunt, waar in feite ons hele elftal aan hing. Bovendien heeft Boymans zo veel power dat de verdedigers van Ajax veelvuldig het lijf-aan-lijfgevecht met hem zouden moeten aangaan. Daar houden ze over het algemeen niet van, omdat zij beter zijn in opbouwen." Daar staat tegenover dat Edouard Duplan wel weer inzetbaar is. "Hij is de Eredivisie-speler die het meest scoorde tegen Ajax. Hij wordt door de supporters op handen gedragen. Door de speler en persoon, die Edoe is. Maar zeker ook door zijn prestaties tegen Ajax."