Ajax droomt van nieuwe Ronaldo: Hoe mooi zou dat zijn? Het kan gewoon
"Ik denk dat we een mooi podium hebben, dat weten ze overal wel"

Ajax droomt van nieuwe Ronaldo: "Hoe mooi zou dat zijn? Het kan gewoon"

13-12-2014 09:49
13

De strijd om de handtekening van de grootste talenten van Europa wordt met jaar feller. Waar veel spelers vroeger nog voor een tussenstap bij bijvoorbeeld Ajax kozen, lijkt die tijd inmiddels voorgoed voorbij. Marc Overmars denkt echter nog steeds dat hij die talenten een mooi podium kan bieden.

De Amsterdammers zitten al maanden achter Martin Odegaard aan en die is nog altijd welkom. Met de concurrentie van clubs als Arsenal, Liverpool, Manchester City, Manchester United, Bayern München, FC Barcelona en Real Madrid lijkt de kans op zijn komst klein, maar Overmars wil de hoop op een nieuw toptalent in de ArenA niet opgeven.

"Ik denk dat we een mooi podium hebben, dat weten ze overal wel", begint de directeur voetbalzaken van Ajax in het Algemeen Dagblad. "Hoe mooi zou het zijn als er weer een nieuwe Ronaldo hier begint? Dat kan gewoon. Een nieuwe Zlatan, waarom niet? De naam Ajax is in Scandinavië goed, heb je een voorsprongetje." In Zuid-Amerika kijkt hij daarom niet. 

"Daar is de naam PSV groter. De constructies zijn in Zuid-Amerika anders. We werken niet met koehandel waar vijftig procent voor de makelaar is en vijftig procent voor de club. Dat doen ze in Portugal bij Porto en Benfica wel. Die kiezen ervoor om met hele zware partijen in zee te gaan. Dan gooi je je hele toko open en ben je geen baas meer in eigen huis. Wij wel."