Nieuw persoonlijk succes lonkt voor Zivkovic na logische keuze De Boer
Spits in Ajax-selectie

Nieuw persoonlijk succes lonkt voor Zivkovic na logische keuze De Boer

13-12-2014 14:07
2

Richairo Zivkovic beleeft een mooie week bij Ajax. In het gewonnen duel APOEL Nicosia maakte hij zijn debuut in de Champions League en zondag lonkt een nieuw succesje.

Zivkovic mocht woensdag bij een 4-0 stand invallen tegen de Cyprioten. Het was zijn tweede optreden in de ploeg van trainer Frank de Boer, nadat hij in de bekerwedstrijd tegen SV Urk zijn debuut had gemaakt én scoorde. Komend weekend speelt het achttienjarige talent, die in de zomer overkwam van FC Groningen, mogelijk ook voor de eerste keer in de Eredivisie voor Ajax. Hij zit in de wedstrijdselectie voor de wedstrijd tegen FC Utrecht in de Arena.

Zivkovic profiteert van de absentie van Kolbeinn Sigthórsson, die in 2014 niet meer in actie komt. Arek Milik blijft de eerste keus, maar de kans is groot dat Zivkovic als invaller minuten mag maken. Bij Jong Ajax maakte hij al dertien treffers in veertien optredens. De plek voor de jonge spits in de Ajax-selectie betekent ook dat De Boer geen wijzigingen doorvoert ten opzichte van het gewonnen Champions League-duel met APOEL.