Ajax moet geduld oefenen in jacht op langdurig doelwit en mogelijke aankoop
Friezen zien geen reden om talent te laten gaan

Ajax moet geduld oefenen in jacht op langdurig doelwit en mogelijke aankoop

13-12-2014 15:43
16

Simon Thern werd al vastgelegd door sc Heerenveen en Valon Ahmedi is in aantocht. De komst van de twee nieuwelingen moet echter los worden gezien van de toekomst van Daley Sinkgraven.

Het is geen geheim dat de naam van Sinkgraven bovenaan het verlanglijstje van Ajax prijkt. Als het aan Heerenveen ligt speelt het talent ook na de winterstop nog in Friesland. Dat stelt Hans Vonk in de Leeuwarder Courant. De technisch directeur ziet geen reden om spelers te laten gaan, ook Sinkgraven niet.

De negentienjarige aanvaller wordt al maanden in verband gebracht met een transfer naar Ajax, dat in de zomer tevergeefs een bod uitbracht. Op de achtergrond zou Marc Overmars werken aan een nieuwe poging. De mogelijkheid bestaat dat de Amsterdammers hem in januari overnemen en hem vervolgens het seizoen laten afmaken bij Heerenveen.

Sinkgraven speelde inmiddels 31 competitiewedstrijden voor Heerenveen, waar zijn contract doorloopt tot de zomer van 2017. Eerder werden ook Liverpool en Manchester United aan hem gelinkt, maar voor een stap naar het buitenland lijkt het nog te vroeg.