Weet niet hoe ik tegenover Denswil sta en wat er met Moisander gebeurt
Verdediger wacht toekomstbesluit Moisander met spanning af

"Weet niet hoe ik tegenover Denswil sta en wat er met Moisander gebeurt"

15-12-2014 00:00
8

Nick Viergever is door de blessure van Nicolai Boilesen zeker van zijn plek links achterin bij Ajax. Liever speelt hij echter centraal in de verdediging. Hij volgt de berichten over een vertrek van Niklas Moisander dan ook met bovengemiddelde interesse.

Wout Stravers
AMSTERDAM

Want als Moisander vertrekt, komt er in het hart van de defensie een open vacature. "Ik vind dat het de laatste weken goed gaat. Ik sta nu aan de zijkant, dat is het enige smetje", aldus Viergever zondag na de wedstrijd tegen FC Utrecht (3-1). "Wat ik met smetje bedoel? Ik bedoel dat ik meer een centrale verdediger ben. Dan heb je links en rechts ruimte voor je. Dat is op links anders."

Maar op welke positie heeft hij de komende maanden meer perspectief? "Dat is even afwachten wat er gaat gebeuren met Moisander, waar speculaties over zijn", antwoordt Viergever op de vraag van VoetbalPrimeur. "Het is moeilijk om er wat over te zeggen. Je weet ook niet wanneer Boilesen weer fit is. Dat zijn factoren waar je mee te maken hebt."

Als je Viergever hoort praten is het duidelijk: hij wil liever vandaan dan morgen centraal komen te spelen. Maar als Moisander vertrekt, staat er met Stefano Denswil nog iemand te trappelen. Hoe staat Viergever ten opzichte van Denswil in de pikorde? "Ik weet het niet. Ik heb de eerste oefenwedstrijd van het seizoen op die positie gespeeld en later nog een keer tegen Sparta in een oefenwedstrijd. De trainer weet wat ik daar kan."

"Ik zie centraal nog steeds als mijn echte positie", vervolgt Viergever. "Maar ik weet niet hoe ik tegenover Stefano sta en wat er met Moisander gaat gebeuren. We gaan in het nieuwe jaar zien wat er gebeurt, dan zullen er misschien ook wel gesprekjes volgen", doelt Viergever op de traditionele één-op-één gesprekken met de trainer in januari. "Je weet nu nog niet wat de club gaat doen. Het is te veel speculeren. Stefano wil ook graag spelen en de club wil ook dat hij bijtekent. Het zijn allemaal dingen die je niet in de hand hebt. Maar in principe ben ik gehaald als centrale verdediger."