Ajax-beul slaat dit keer niet toe: Leuk om tegen hem te spelen
Viergever houdt oud-collega grotendeels uit de wedstrijd

Ajax-beul slaat dit keer niet toe: "Leuk om tegen hem te spelen"

15-12-2014 06:00

Als Ajax het in de Eredivisie tegen één speler moeilijk heeft is het Edouard Duplan. Zondag viel de schade mee. De Fransman van FC Utrecht produceerde 'slechts' één assist. Nick Viergever bewaakte hem.

Wout Stravers
AMSTERDAM

Viergever was voor de wedstrijd al op de hoogte van de goede statistieken van Duplan tegen Ajax. De twee kennen elkaar bovendien uit hun gezamenlijke tijd bij Sparta Rotterdam. "Hoe het tegen hem ging? Goed. Normaal scoort hij altijd tegen Ajax", aldus Viergever tegen VoetbalPrimeur. "Ik ken hem van Sparta, leuk om tegen hem te spelen."

"Het is mooi dat hij weer fit is. We hebben toch een wat andere band. De eerste helft is hij niet gevaarlijk geweest, na rust werd het veld wat groter en kon hij een paar acties proberen te maken. Hij had één kopballetje, voor de rest ging het goed en hebben we hem weinig gezien", aldus Viergever, die even was vergeten dat Duplan aan de basis stond van de 2-1 van Rubio Rubin. "Ja, klopt. Daar hadden we het met z'n allen wat beter kunnen doen. Uiteindelijk had ik door moeten dekken. Dat was het enige smetje."

Viergever vertelde ook dat hij in de toekomst op een andere positie bij Ajax hoopt te spelen. Lees verder.