Van den Brom haalt uit naar Feyenoorders: Je moet een grote meneer blijven
"Dat wordt altijd zo makkelijk gezegd"

Van den Brom haalt uit naar Feyenoorders: "Je moet een grote meneer blijven"

14-12-2014 19:39
25

Feyenoord vocht zich in een kolkende Kuip naar een laat 2-2 gelijkspel tegen AZ, maar de manier waarop verdiende niet de schoonheidsprijs. Dat stelde John van den Brom na afloop.

De trainer van AZ vond de thuisclub bij vlagen onsportief. De sfeer binnen de lijnen werd er in de tweede helft immers niet vriendelijker op. Om de haverklap vlogen de spelers elkaar in de haren. "We hebben het altijd over respect over en weer. Dat wordt altijd zo makkelijk gezegd", foeterde Van den Brom ingehouden bij FOX Sports.

"Op het moment dat de bal twee keer niet teruggegeven wordt, dan is het logisch dat er op het veld op wordt gereageerd. Dat doet iets met spelers. Ik vind het jammer, want het hoort niet in het voetbal. Wat de stand ook is, wat de belangen ook zijn: je moet een grote meneer blijven. Het is jammer dat zoiets gebeurt. Ze hebben het niet nodig."

Van den Brom wilde überhaupt niets weten van een oppermachtig Feyenoord. "Het is zuur dat we een 2-0 voorsprong uit handen hebben gegeven en dat we na de rust de counters niet hebben afgemaakt. Daardoor hebben we de wedstrijd niet op slot kunnen gooien. Dit duel toont wel aan dat deze jonge ploeg zich goed ontwikkelt. Daar ben ik als trainer trots op."

De coach erkende wel dat AZ zeker in de eerste twintig minuten overspeeld werd door Feyenoord. "We konden toen inderdaad niets anders dan tegen houden."