'Amateur' grijnst na remise tegen Feyenoord: Winstpremie had toch ik niet gekregen
"Ik ben nu in the picture, dus we zullen zien wat er gebeurt"

'Amateur' grijnst na remise tegen Feyenoord: "Winstpremie had toch ik niet gekregen"

14-12-2014 21:34

Dirk Marcellis zal de laat weggegeven zege op Feyenoord niet gaan voelen in zijn portemonnee. Zijn ploeggenoten zagen de winstbonus in rook opgaan toen Jordy Clasie in de blessuretijd de 2-2 produceerde, maar dat probleem had hij zelf niet.

"Ik ben amateur", grijnsde Marcellis na afloop als een boer met kiespijn tegenover de NOS. "Een winstpremie had toch ik niet gekregen, want zoiets moet in je contract staan en dat heb ik niet." Voor de verdediger was het desalniettemin een mooie dag, want hij speelde zijn eerste wedstrijd sinds mei 2013. De drievoudig international kampte sindsdien met een zware knieblessure, waar hij begin dit kalenderjaar aan werd geopereerd. 

"Dat was heftig. Daarna heb ik lang op krukken gelopen. Negenenhalve maand later maakte ik mijn eerste minuten in Jong AZ. Dat ik nu aan het einde van het jaar minuten heb mogen maken in het eerste, is meer dan ik gehoopt had", zei Marcellis dankbaar. Nu is het hopen op een nieuw contract, bij AZ of elders. "Ik ben nu in the picture, dus we zullen zien wat er gebeurt. Ik sluit niets uit. Ik ben transfervrij en wil graag wedstrijden spelen om te laten zien dat ik fit ben."