Ajacied verrast vriend en vijand: Ik kan goed schieten, maar doe dat normaal niet
Klaassen: "Ik heb hem dat niet vaak zien doen"

Ajacied verrast vriend en vijand: "Ik kan goed schieten, maar doe dat normaal niet"

15-12-2014 00:26

Ajax kwam zondag tegen FC Utrecht na een kwartier op 1-0 en de maker van dat doelpunt was een opvallende. Thulani Serero produceerde zijn eerste treffer van het seizoen en deed dat ook nog eens met een vlammend schot met zijn linker.

"Ik heb hem dat niet vaak zien doen", lachte Davy Klaassen na afloop bij Ajax TV. "Hij scoort natuurlijk niet vaak en helemaal niet op deze manier." Serero zelf was na afloop nuchter over zijn treffer. "Schieten was de beste optie. We hadden maar twee man achterin en dus moest ik een counter zien te voorkomen."

"Ik dacht: schieten is het beste. Dus dat deed ik dan ook." En met succes, want de bal vloog tegen de touwen. "Ik wist al dat ik dat kon. Ik kan goed schieten, maar doe dat normaal gesproken niet. Velen verwachtten dit dan niet van mij." Ajax kwam vlak daarna ook op 2-0, maar liet het toch nog spannend worden.

"Maar we gingen er niet echt van uit dat Utrecht weer zou scoren en wisten dat wij dat wel zouden doen", stelde Serero. "We creëerden in de tweede helft wat meer kansen en waren daarom niet erg nerveus. Toch maakte de goal van El Ghazi het wel iets makkelijker. Daarna konden we het rustig uitspelen."