Strijd om titel is weer een 'two-horse race': Denk dat Ajax de langste adem heeft
"Ik denk dat bij PSV de overtuiging ontbreekt dat ze het kunnen doen"

Strijd om titel is weer een 'two-horse race': "Denk dat Ajax de langste adem heeft"

15-12-2014 00:38
20

De strijd om de Nederlandse titel lijkt er weer één tussen Ajax en PSV te worden. Feyenoord staat na het puntenverlies van zondag al op negen punten achterstand en werd bij Studio Voetbal kansloos geacht. 

"Ik geloof dat het tussen Ajax en PSV gaat", zei voormalig bondscoach Bert van Marwijk zondagavond. Jan Mulder hoopte tot zondag nog dat Feyenoord zich in de strijd ging mengen, maar gelooft daar nu niet meer in. 

Ruud Gullit voorspelde dat Ajax voor de vijfde titel op rij gaat zorgen. "Ik denk dat Ajax de langste adem heeft", verklaarde hij. "Ik denk dat bij PSV de overtuiging ontbreekt dat ze het kunnen doen. Na de 4-0 overwinning op APOEL Nicosia hoorde ik Ajacieden zeggen dat ze nóg dominanter moeten spelen. Daar is de overtuiging er. Daarom denk ik dat Ajax het langste eind trekt."

AD-journalist Sjoerd Mossou kon zich niet helemaal in de woorden van Gullit vinden. "Georginio Wijnaldum en Memphis Depay stralen wel degelijk uit dat ze kampioen willen worden", stelde hij. Gullit was even later ook nog negatief over Ajax. "Ik ergerde me een beetje aan ze."

"Ze zijn al vier jaar onze kampioen, spelen Champions League. En als je ziet wat voor kansen ze in het begin tegen FC Utrecht weggeven, dan hebben ze dus blijkbaar niets geleerd. Ze laten niet zien dat ze een stap verder zijn dan de jaren hiervoor", besloot de ex-topvoetballer.