Serero zorgt mogelijk voor kopzorgen bij De Boer: Nog niet bekendgemaakt
Serero niet blij met winterstop: "Omdat ik vind dat we nog elke week beter worden"

Serero zorgt mogelijk voor kopzorgen bij De Boer: "Nog niet bekendgemaakt"

15-12-2014 07:11
5

Het middenveld van Ajax lijkt met Thulani Serero, Davy Klaassen en Lucas Andersen een goede en vaste formatie te hebben, trainer Frank de Boer moet na de winterstop echter mogelijk weer gaan puzzelen. De kans bestaat dat Serero van 17 januari tot en met 8 februari afwezig is in verband met de Afrika Cup.

"De selectie is nog niet bekendgemaakt. En in Zuid-Afrika weet je het nooit, want de eerste twee interlands onder deze bondscoach werd ik niet opgeroepen", zegt middenvelder Serero in gesprek met De Telegraaf. "Ja, daarna wel. Als hij me nodig heeft, zal ik de eer van mijn land verdedigen. Dat is normaal."

De Boer kwam in zijn zoektocht naar de ideale opvolger van Daley Blind niet uit bij de zomerse aanwinsten Nick Viergever of Niki Zimling, Serero is de nieuwe controleur. "Ik krijg het vertrouwen van de trainer. Hij legt me uit waarom hij me als verdedigende middenvelder neerzet en vertelt me wat hij op die positie van me verwacht. Ik voel me er nu op mijn gemak."

Nog twee duels te gaan en dan is het sowieso even klaar met wedstrijden voor Serero en Ajax, de winterstop staat voor de deur. "De winterbreak komt sowieso ongelegen, omdat ik vind dat we nog elke week beter worden. Tegen Vitesse (beker, red.) en Excelsior uit (competitie) kunnen we het jaar in stijl afsluiten, waarna we de draad in januari weer zullen moeten oppakken", aldus Serero, die weet dat concurrent PSV woensdag het zware duel met Feyenoord moet spelen. "Puntenverlies van PSV zou mooi zijn, maar eigenlijk zijn we niet echt met PSV-Feyenoord bezig. We moeten naar onszelf kijken."