Ajacied met aflopend contract: Ik ga er zelf ook vanuit dat ik blijf
"Het is fijn om waardevol te zijn, maar zonder mij heeft Ajax nog genoeg kwaliteit"

Ajacied met aflopend contract: "Ik ga er zelf ook vanuit dat ik blijf"

15-12-2014 08:36
1

Lasse Schöne heeft zich bij Ajax weten op te werken tot belangrijke kracht. Sinds zijn debuut voor de Amsterdammers was hij bij 52 doelpunten betrokken. De Deen is in het bezit van een aflopend contract, toch wil Ajax hem in de winterstop liever niet kwijt.

"We hebben een goed gesprek gehad. Ik ga er zelf ook vanuit dat ik blijf, maar zeg nooit nooit", is de allrounder duidelijk in gesprek met het Algemeen Dagblad.

Schöne maakte in het seizoen 2012/2013 zijn debuut voor Ajax. Sindsdien speelde hij 106 officiële wedstrijden voor de regerend landskampioen, daarin was hij goed voor 30 doelpunten en 22 assists. Sinds de entree bij de Amsterdammers was niemand betrokken bij meer Ajax-goals in de Eredivisie. Met doelpunten en assists in de Eredivisie bij Ajax staat de Deen op 41, in diezelfde periode staan Christian Eriksen, Kolbeinn Sigthórsson en Siem de Jong met 28 op gepaste achterstand.

Mocht Schöne in de winterstop toch vertrekken, hoeft Ajax zich geen zorgen te maken. "Het is fijn om waardevol te zijn, maar zonder mij heeft Ajax nog genoeg kwaliteit. De jonge jongens zijn goed bezig", blijft de Scandinaviër bescheiden. Wie de corners moet gaan nemen? "Kan Ricardo Kishna prima." En vrije trappen? "Dat zag je toch wel met die van Ricardo van Rhijn? Zat er bijna in. En Arek Milik kan het ook." En de steekballen? "Die zijn voor Lucas Andersen."