VP's Elftal van de Week: PSV, Feyenoord en Heerenveen dubbel present
Speelronde zestien met paar individuele uitschieters

VP's Elftal van de Week: PSV, Feyenoord en Heerenveen dubbel present

15-12-2014 11:00
2

In speelronde zestien van de Eredivisie bleven PSV en Ajax zonder puntenverlies, terwijl hun achtervolgers wél punten verspeelden. Tijd voor het VoetbalPrimeur Elftal van de Week.

Kenneth Vermeer (Feyenoord)
Zijn reddingen bleken zondag cruciaal, want de sluitpost voorkwam de 1-3 en zag Jordy Clasie in blessuretijd nog een punt redden. Vermeer presteert sinds zijn komst geweldig in De Kuip.

Kenny Otigba (sc Heerenveen)
Heerenveen hield de nul en Otigba speelde ook in aanvallende zin een rol. Hij stuurde Mark Uth weg voor zijn tweede treffer. Otigba is grillig, maar speelde zaterdag prima.

Jetro Willems (PSV)
Over grilligheid gesproken. Willems was zondag defensief niet altijd goed, maar was in aanvallende zin fenomenaal. Op basis daarvan verdient hij zijn plekje in het Elftal van de Week.

Jeffrey Gouweleeuw (AZ)
De centrale verdediger speelde zondag een van zijn betere wedstrijden van het seizoen. Zaterdag werd Gouweleeuw in Italiaanse media gelinkt aan SS Lazio. Zondag liet de speler zien waarom.

Joey van den Berg (sc Heerenveen)
Volgens Dwight Lodeweges is Van den Berg een ondergewaardeerde kracht. In het Rat Verlegh Stadion was hij misschien wel de beste man aan Friese kant. Bikkelend en voetballend uitstekend.

Thulani Serero (Ajax)
Dat hij scoorde was al opvallend, maar dat hij na afloop zei over een goed schot te beschikken, was nóg opvallender. Serero speelde echter uitstekend op zijn nieuwe positie.

Albert Rusnák (SC Cambuur)
In de week dat hij aan verschillende Eredivisie-clubs werd gelinkt, liet hij nog maar eens zien dat hij goed kan voetballen. Met een fantastisch schot besliste hij de wedstrijd tegen Go Ahead Eagles.

Georginio Wijnaldum (PSV)
Maakte weer eens een belangrijk doelpunt voor PSV. De aanvoerder had het middenveld volledig onder controle. FC Twente kwam er niet aan te pas.

Max de Boom (PEC Zwolle)
De achttienjarige aanvaller beleefde een prachtig debuut. Hij verving Wout Brama na rust en had de assist op de winnende treffer van Tomas Necid.

Mark Uth (sc Heerenveen)
Hij blijft maar scoren. De Duitse spits heeft inmiddels wel aangetoond dat het geen toeval is dat hij ze er dit seizoen makkelijk inlegt. Tegen NAC lukte het hem twee keer.

Colin Kazim-Richards (Feyenoord)
Er is vaak kritiek op Kazim-Richards, maar zondag speelde hij een prima wedstrijd. Bracht Feyenoord met een fijn schot terug in de wedstrijd. Dat leverde uiteindelijk nog een punt op.