De Eredivisie-flops van dit weekend: Cillessen, Maher en acht anderen

De Eredivisie-flops van dit weekend: Cillessen, Maher en acht anderen

15-12-2014 11:40
4

We hebben de beste spelers van speelronde zestien al benoemd, tijd voor de flops. Welke spelers vielen dit weekend in negatieve zin op?

Mickey van der Hart (Go Ahead Eagles)
Het was een prachtig schot van Albert Rusnák, maar evengoed had Van der Hart een antwoord moeten hebben op de poging van de Manchester City-huurling. Zijn mistasten besliste de wedstrijd in het voordeel van de Leeuwarders.

Adam Maher (PSV)
Hij leek er twee maanden geleden doorheen te komen, maar was zondag opnieuw zeer matig. Maher heeft in 2015 nog werk aan de winkel om net zo constant te worden als in zijn AZ-tijd.

Jasper Cillessen (Ajax)
In een wedstrijd waar hij niet eens zwaar onder druk stond, deed Cillessen rare dingen. Kwam bij de goal van FC Utrecht onnodig uit en verkeek zich later op een voorzet van Christian Kum. Ook zijn uittrappen waren dramatisch.

Gévero Markiet (FC Utrecht)
De centrale verdediger was een gevaar voor zijn eigen ploeg. Telkens als hij onder druk werd gezet, wist hij het niet meer. Robbie Alflen verloste Markiet in de rust uit zijn lijden.

Giliano Wijnaldum (Go Ahead Eagles)
Speelde een zeer zwakke wedstrijd voor Go Ahead, dat er niet aan te pas kwam tegen Cambuur. Wijnaldum was de zwakste schakel in de kwetsbare defensie.

Muamer Tankovic (AZ)
Tankovic scoorde weliswaar in De Kuip, maar zijn missers bleken uiteindelijk cruciaal. Dat kostte de ploeg van John van den Brom twee punten.

Torgeir Börven (FC Twente)
Pas nu Luc Castaignos is weggevallen, wordt duidelijk wat FC Twente mist. Zijn vervanger Börven miste zondag een opgelegde kans op de 0-1. Het bleek een dure misser van de speler die maar niet los komt in Enschede.

Mimoun Mahi (FC Groningen)
Stal tegen PSV de show, maar viel tegen Vitesse vooral op door zijn miskleunen. Had de thuisploeg al vroeg op voorsprong moeten schieten, maar miste tot twee keer toe hopeloos.

Kenny van der Weg (NAC Breda)
Wist zich zaterdag geen raad met de aanval van sc Heerenveen. Kwam eigenlijk steeds een tel te laat. Dat is voor een verdediger behoorlijk vervelend.

Esteban (AZ)
Pakte de afgelopen weken ontegenzeggelijk punten voor AZ, maar maakte in De Kuip een zwakke beurt. Beide doelpunten van Feyenoord leken niet onhaalbaar.