Ajax naar leeg stadion in Polen; Europees probleemkind tegenstander in EL

Ajax naar leeg stadion in Polen; Europees probleemkind tegenstander in EL

15-12-2014 13:20
16

Ajax neemt het in de zestiende finales van de Europa League op tegen het Poolse Legia Warschau. Een op het oog prima loting voor de ploeg van Frank de Boer.

Voor de Amsterdamse fans is het een minder gunstige loting. Door een straf van de UEFA mogen er bij de wedstrijd in Warschau geen supporters aanwezig zijn, óók geen uitsupporters. Legia mag in de eerste wedstrijd evenmin supporters mee naar Amsterdam nemen.

Ajax speelt de eerste wedstrijd thuis in de Arena op donderdag 19 februari. De return is een week later op donderdag 26 februari. De Amsterdammers hebben de laatste jaren zeer matig gepresteerd in de Europa League. Vorig seizoen was Red Bull Salzburg al in de zestiende finales te sterk, een jaar eerder was Steaua Boekarest de sterkste in de eerste knock out-ronde. De seizoenen daarvoor waren Manchester United en Spartak Moskou sterker.

De finale van de Europa League wordt dit seizoen ook in Warschau gespeeld. Ajax speelde twee seizoenen geleden eveneens vroegtijdig in het stadion van de finale. Toen bleek Steaua Boekarest echter te sterk.

De aanhang van Legia heeft in Nederland nauwe banden met ADO Den Haag. Bij ADO-Ajax herdachten de Haagse supporters twee weken geleden nog een overleden supporter van Legia. In een groep met Trabzonspor, Lokeren en Metalist Kharkiv eindigde Legia duidelijk als groepswinnaar (vijftein punten).