'Masterscout' en 'Poolse insider' gaan Ajax en De Boer helpen
Amsterdammers unaniem blij met loting

'Masterscout' en 'Poolse insider' gaan Ajax en De Boer helpen

15-12-2014 16:20
15

Bij Ajax is men tevreden over de Europa League-loting. De Amsterdammers nemen het in de zestiende finales op tegen Legia Warschau. Voor spits Arek Milik uiteraard een bijzonder treffen.

"Ik vind het altijd leuk om terug te keren in Polen", zegt de Poolse spits op de clubsite. "Ik kan niet wachten tot februari. Legia is een sterk team. Vorig jaar hadden ze een slecht seizoen, maar nu spelen ze veel beter. Aanvallender ook. Ze hadden in de Champions League kunnen spelen, maar werden na twee overwinningen op Celtic gediskwalificeerd voor het opstellen van een geschorste speler. Jammer, want ik had het leuk gevonden om tegen ze te spelen in de Champions League."

Wedden

Meer odds

"In de groepsfase van de Europa League hebben ze het uitstekend gedaan met vijf overwinningen en één nederlaag" , aldus Milik, die zelf ooit bijna voor Legia speelde. "Ik heb ooit een aanbieding van ze gekregen, maar het is anders gelopen. Ik speel nu bij Ajax en kijk enorm uit naar de wedstrijden."

De Boer
Frank de Boer was eveneens tevreden met de loting. "Ik volg de Poolse competitie niet dus ik heb nu nog niet zo'n goed beeld van ze. Dus ik kan niet inschatten hoe sterk ze zijn. Onze 'masterscout' Tonnie Bruins Slot gaat ons daar meer over vertellen en hij zal ervoor zorgen dat we als technische staf goed voorbereid zijn. En we gaan natuurlijk gebruik maken van onze 'Poolse insider' Arek Milik, die ons ongetwijfeld ook wel wat kan vertellen."

"Legia Warschau heeft het in de Europa League tot nu toe in elk geval goed gedaan, vijf zeges en als eerste in de poule geëindigd", vervolgt De Boer. "Ik hoorde dat we daar in een leeg stadion zouden spelen in verband met een straf. Als dat zo is zou ik dat jammer vinden. Het is veel leuker voetballen als het stadion vol is. Ja, ook een uitwedstrijd waar bijna iedereen tegen ons is. Een leeg stadion heeft geen sfeer. Maar als het zo is dan kan ik dat niet veranderen. Maar nogmaals, als je kijkt naar wat er allemaal uit die koker had kunnen komen, dan denk ik dat dit een goede loting voor ons is."

Aanvoerder
Aanvoerder Niklas Moisander ziet net als Milik en De Boer mogelijkheden. "Het is een goede loting. Het zal niet eenvoudig worden, maar ik denk dat we goede kans maken om door te gaan. Ik heb van Arek gehoord dat het een goede, fysieke ploeg is, met een aantal internationals. Ook weet ik dat we de uitwedstrijd zonder publiek spelen, omdat de supporters van Legia zich niet gedragen hebben. Dat is misschien een voordeel, maar leuk is het niet. Ik speel liever in een vol stadion", besluit Moisander op de website van Ajax.