Kaartenpakker van NAC noemt arbiters 'eikels'; aanklager eist een verklaring
De Kamps moet zich verantwoorden voor kritisch interview in Algemeen Dagblad

Kaartenpakker van NAC noemt arbiters 'eikels'; aanklager eist een verklaring

15-12-2014 17:10
2

NAC Breda-speler Joeri de Kamps moet vrezen voor een sanctie. De aanklager betaald voetbal is een voorzonderzoek gestart naar uitlatingen van de middenvelder.

De Kamps zag in het duel met sc Heerenveen voor de negende keer dit seizoen een gele kaart. Een record, meldde het Algemeen Dagblad. Niet eerder in de historie van de Eredivisie kreeg een speler zo snel negen gele kaarten voorgehouden. Volgens De Kamps is hij door zijn reputatie een gemakkelijk doelwit voor scheidsrechters.

"Scheidsrechters zien van tevoren ook de statistieken. Ze letten extra op mij. Dat vind ik slecht. Als scheidsrechter hoor je blanco een wedstrijd in te gaan. Ik ben echt geïrriteerd. Vandaag had ik geen kaart verdiend. Maar ja, je weet wat voor eikels het zijn. Er staat De Kamps op mijn shirt en dan ben ik weer de pineut", citeerde het AD De Kamps na afloop van het duel met de Friezen.

De aanklager betaald voetbal gaat onderzoeken of de uitspraken van De Kamps in strijd zijn met de Gedragscode Officials Betaald Voetbal. De Kamps moet voor dinsdag 16 december 12.00 uur een verklaring opsturen.