'Koeman denkt tien jaar na 'f*ck you' aan hereniging met Sneijder'
Coach en speler werkten al samen bij Ajax

'Koeman denkt tien jaar na 'f*ck you' aan hereniging met Sneijder'

15-12-2014 17:27
10

De speculaties rond de toekomst van Wesley Sneijder nemen met de week toe. De middenvelder zit op de schopstoel bij Galatasaray, dat vanwege financiële redenen van de Nederlander af zou willen.

Manchester United wordt al tijden in verband gebracht met Sneijder, maar volgens The Daily Mail is er nóg een in Engeland werkzame Nederlandse trainer geïnteresseerd in de middenvelder. Ronald Koeman houdt de situatie van Sneijder nauwlettend in de gaten, schrijft de boulevardkrant.

Galatasaray kampt met financiële tekorten. Om die in te dammen, wordt gekeken naar de verkoop van Sneijder, die een riant salaris van rond de drie miljoen euro opstrijkt in Istanbul. De Oranje-international heeft zelfs even niet uitbetaald gekregen van zijn Turkse werkgever. Volgens Engelse media moet Sneijder rond de elf miljoen euro kosten, een bedrag dat door bijna elke Premier League-club op te hoesten is.

Koeman en Sneijder werkten eerder al samen bij Ajax. Dat verliep niet altijd vlekkeloos. De trainer vond dat Sneijder niet samen met Rafael van der Vaart op één middenveld kon spelen. Toen Sneijder tijdens de strijd om de Johan Cruijff Schaal in 2004 als invaller scoorde, riep hij zelfs 'fuck you' naar Koeman. De speler kreeg daarop een boete en bood even later zijn excuses aan.