Enkele Feyenoorders kunnen hetzelfde bereiken als generatie Robben, Van Persie
Adriaanse maakt zich geen al te grote zorgen over toekomst Nederlands voetbal

"Enkele Feyenoorders kunnen hetzelfde bereiken als generatie Robben, Van Persie"

16-12-2014 08:09
22

Tijdens het crisiscongres van de KNVB waren er veel negatieve noten te horen als het ging om de toekomst van het Nederlandse voetbal. Toch wist Co Adriaanse na afloop enkele positieve punten aan te stippen.

"Het verschil in financiële mogelijkheden maakt concurreren met het buitenland lastig. Spelers gaan steeds vroeger weg. Het is algemeen bekend. Maar zolang clubs miljoenen betalen voor onze Eredivisie-spelers doen we iets heel goed", zo wordt Adriaanse geciteerd door het Algemeen Dagblad. Bovendien ziet hij genoeg toekomst voor de komende lichting van het Nederlands elftal.

"Vaak genoeg zeggen mensen dat er een gat gaapt met de generatie Robben, Van Persie, Sneijder, maar jongens als Wijnaldum, Depay, Klaassen en enkele jonge Feyenoorders kunnen echt hetzelfde bereiken. En na hen ook weer volgende talenten. Ik ben niet zo somber. Zaak is nu dat we vooral op het fysieke en mentale terrein winst gaan boeken."

"Fysiek, lengte en kracht worden steeds belangrijker in het internationale voetbal", gaat Adriaanse verder. "We zijn nu vooral van die leuke kleine voetballertjes."