In het kort: voorwaardelijk voor 'eikels', FIFA wuift beroep tegen rapport weg

In het kort: voorwaardelijk voor 'eikels', FIFA wuift beroep tegen rapport weg

16-12-2014 16:42
8

Op de redactie van VoetbalPrimeur komen dagelijks honderden nieuwsberichten uit binnen- en buitenland voorbij. We pikken het meest interessante nieuws eruit, andere nieuwsfeiten verzamelen we in de rubriek 'In het kort'.

'Voorwaardelijk' voor De Kamps
NAC Breda-middenvelder Joeri de Kamps heeft een schikkingsvoorstel ontvangen van de aanklager betaald voetbal. De aanklager legt hem een straf van één wedstrijd voorwaardelijk (met een proeftijd van een jaar) op. De aanklager kwam tot dit besluit nadat De Kamps 'op verbale wijze de arbitrage in diskrediet bracht' na afloop van de wedstrijd NAC Breda - sc Heerenveen. De Kamps, die zijn negende gele kaart kreeg in het duel, noemde in een interview na afloop de Eredivisie-scheidsrechters 'eikels'.

Aanstellingen arbiters Eredivisie
Vrijdag 19 december:
Heerenveen - ADO Den Haag, 20.00 uur. Scheidsrechter: Vink.

Zaterdag 20 december:
SC Cambuur - PEC Zwolle, 18.30 uur. Scheidsrechter: Van den Kerkhof.
FC Dordrecht - FC Groningen, 19.45 uur. Scheidsrechter: Van Boekel.
PSV - Go Ahead Eagles, 19.45 uur. Scheidsrechter: Nijhuis.
AZ - FC Utrecht, 20.45 uur. Scheidsrechter: Liesveld.

Zondag 21 december:
Vitesse - Heracles Almelo, 12.30 uur. Scheidsrechter: Janssen.
Excelsior - Ajax, 14.30 uur. Scheidsrechter: Van Sichem.
NAC - Feyenoord, 14.30 uur. Scheidsrechter: Blom.
FC Twente - Willem II, 16.45 uur. Scheidsrechter: Kamphuis.

Twee verdachten in Madrid
Twee mannen worden ervan verdacht betrokken te zijn geweest bij de dood van een fan van Deportivo la Coruña op 30 november, bij rellen tussen fans van die club en Atlético Madrid. Dat heeft de politie in de Spaanse hoofdstad dinsdag gemeld. De 43-jarige Francisco Javier Romero overleed bij een blijkbaar georganiseerd gevecht tussen hooligans van beide clubs. ,,32 relschoppers uit Madrid, Avila en Toledo zijn opgepakt naar aanleiding van de rellen, onder hen bevinden zich de twee boosdoeners die verdacht worden van betrokkenheid bij de moord'', meldde de politie via Twitter.

FIFA laat beroep links liggen
De wereldvoetbalbond FIFA neemt het beroep dat jurist Michael Garcia heeft ingediend niet in behandeling. Garcia was het niet eens met de samenvatting van zijn onderzoek rond de toewijzing van de WK's van 2018 en 2022. De FIFA verklaarde het beroep dinsdag niet ontvankelijk. Garcia meldde drie uur nadat het rapport was verschenen de uitleg onvolledig en onzorgvuldig te vinden en stapte naar de commissie van beroep, eveneens een orgaan binnen de FIFA. Volgens de bond meldt de samenvatting van het onderzoek geen eenduidige adviezen en is daarom niet bindend. Een beroepsprocedure is niet mogelijk, stelt de FIFA.

Ook bier voor Ajax
Waar PSV maandag de samenwerking met Bavaria verlengde, doet Ajax dat dinsdag met een andere bierbrouwer. De Amsterdammers verlengen de deal met Jupiler tot medio 2020, meldt de club. "Ze hebben de afgelopen jaren verschillende geslaagde activaties opgezet", reageert directeur marketing Edwin van der Sar. "Ze tonen daarbij ook maatschappelijke betrokkenheid en ze hebben oog voor onze supporters. Ik weet zeker dat we ook de komende jaren gezamenlijk tot leuke acties in staat zullen zijn. Uit deze verlenging spreekt in elk geval veel wederzijds vertrouwen."

Eredivisie begint op 7 augustus
De eerste wedstrijden in het betaald voetbal worden volgend seizoen op 7 augustus gespeeld. Op zondag 2 augustus strijden de landskampioen en de winnaar van de KNVB beker tegen elkaar om de Johan Cruijff Schaal. Dat heeft de KNVB dinsdag bekendgemaakt. De bekerfinale wordt op zondag 24 april gespeeld. In de twee daaropvolgende weekeinden zijn de laatste twee speelrondes van de Eredivisie. De laatste wedstrijd in de play-offs is op 22 mei. De Eredivisie eindigt in verband met het EK 2016 een week eerder dan dit seizoen.

Wolfsburg haalt Chinees
VfL Wolfsburg heeft zich versterkt met Xizhe Zhang. De Chinese middenvelder ondertekent een contract voor twee seizoenen bij Die Wölfen. Het transferbedrag ligt rond de 750.000 euro. Zhang komt over van Bejing Guoan en maakt deel uit van de nationale ploeg van China. "Het is een bijzondere dag voor mij. Ik kijk er ontzettend naar uit om bij zo'n grote club te gaan spelen", reageert de Chinees direct in het Duits.

Collega's eren Pirlo
Andrea Pirlo is door z'n collega's uitgeroepen tot speler van het jaar in de Italiaanse Serie A. De vormgever van Juventus ontving de prijs voor het derde jaar op rij tijdens het voetbalgala dat georganiseerd werd door de Italiaanse federatie voor profvoetballers. Ex-Juventus-trainer Antonio Conte ging aan de haal met de prijs voor beste trainer van het jaar.

Sparta laat De Wolf gaan
John de Wolf en Peter van den Berg vertrekken bij Sparta Rotterdam. Het interim-duo maakt per 31 december plaats, melden het Algemeen Dagblad en RTV Rijnmond. Volgens de krant wil Alex Pastoor, de nieuwe trainer van Sparta, in zee met een nieuwe staf. Hij ziet geen brood in een samenwerking met de twee oud-verdedigers, die het momenteel voor het zeggen hebben op Het Kasteel. In de wandelgangen wordt gesuggereerd dat Michael Reiziger als assistent van Pastoor aan de slag gaat.

Maaskant niet naar Motherwell
Robert Maaskant wordt niet de nieuwe trainer van Motherwell. De Schotse club heeft Ian Baraclough aangesteld als hoofdcoach. Ook Maaskant en Mitchell van der Gaag waren in de race voor het zitje bij The Steelmen. Uiteindelijk kreeg Baraclough, in juni ontslagen bij het Ierse Sligo Rovers, de voorkeur van de Schotten, meldt Voetbal International.

Japan wil antwoorden
De Japanse voetbalbond overweegt maatregelen tegen Javier Aguirre. De Mexicaan, de huidige bondscoach, wordt genoemd in een matchfixingzaak in Spanje. "We houden de situatie in de gaten en zullen de maatregelen die we kunnen nemen bestuderen", zei een woordvoerder van de bond dinsdag tegen de Japanse publieke omroep NHK.

Het Openbaar Ministerie in Spanje onderzoekt het duel tussen Levante en Real Zaragoza in het seizoen 2010-2011. Zaragoza, destijds gecoacht door Aguirre, won en ontliep degradatie. De club heeft Levante naar verluidt 965.000 euro gegeven om te verliezen.