Boze agent van Schöne schept duidelijkheid: 'Lasse wil in januari niet weg bij Ajax'
"Natuurlijk, soms krijg je een aanbod waar je geen nee tegen kunt zeggen"

Boze agent van Schöne schept duidelijkheid: 'Lasse wil in januari niet weg bij Ajax'

16-12-2014 12:05
4

Rob Groener heeft geen goed woord over voor de Italiaanse media. De zaakwaarnemer van Lasse Schöne werd maandag geciteerd door MilanNews. Onmogelijk, vertelt Groener aan Tipsbladet. Hij heeft namelijk met geen enkele Italiaanse journalist gesproken.

"Je moet nooit geloven wat er in de Italiaanse media staat want het is onzin", zegt Groener dinsdag. "Zij hebben niet met mij gesproken en ik heb niet met een journalist gesproken." Volgens Italiaanse media zou Groener hebben laten vallen dat hij met AC Milan contact heeft gehad over de 28-jarige Schöne. De Ajacied is in het bezit van een aflopend contract, waar zijn voetbaltoekomst ligt is op dit moment nog onduidelijk. Van gesprekken met AC Milan is in elk geval geen sprake, klinkt het.

"Er is veel interesse voor Lasse, maar hij en zijn familie zijn blij met het leven in Nederland. Ajax heeft ervoor gekozen om ons de tijd te geven om na te denken. Ajax is niet geïnteresseerd in een verkoop van Lasse in januari en hij heeft geen interesse om in januari te vertrekken bij Ajax. Natuurlijk, soms krijg je een aanbod waar je geen nee tegen kunt zeggen, maar het is 99 procent zeker dat Lasse tot de zomer bij Ajax blijft. Het kan ook zijn dat hij verlengt bij Ajax."

Of het gebrek aan speeltijd bij de Deense nationale ploeg de toekomstkeuze van Schöne kan beïnvloeden, wil Groener niet zeggen. "Dat is iets wat je aan Lasse moet vragen. We praten er vaak over, hij wil graag spelen namens de nationale ploeg. Hij is altijd erg teleurgesteld als hij niet speelt bij Denemarken. Ik weet het niet of de clubkeuze invloed heeft. Ajax is al van een hoog niveau en speelt voetbal zoals Lasse dat graag wil", aldus Groener in gesprek met Tipsbladet.