Hiddink is wel een beetje klaar met bepaalde 'persjongens': Vind ik zo flauw
"Zij zeggen tegen mij: 'Knuppel ze neer en laat je niet kapot maken door die gasten'"

Hiddink is wel een beetje klaar met bepaalde 'persjongens': "Vind ik zo flauw"

17-12-2014 00:00
12

De terugkeer van Guus Hiddink bij het Nederlands elftal verloopt allerminst geruisloos. Tegenvallende resultaten in de EK-kwalificatiecyclus voor het eindtoernooi in 2016 zorgden voor een storm aan kritiek aan het adres van de ervaren oefenmeester.

Niet alleen grote Nederlandse media benaderden Hiddink kritisch, ook Bert van Oostveen - algemeen directeur van de KNVB - deed een duit in het zakje. Inmiddels heeft Hiddink, nu de laatste officiële interland van 2014 achter de rug is, orde op zaken gesteld. "Intern zijn flink wat gesprekken gevoerd", zegt Hiddink in gesprek met Voetbal International.

In het magazine laat Hiddink zich onder meer uit over de 'meedogenloze' reacties van de pers. Een nieuwe ervaring voor de in Nederland alom gerespecteerde coach. "Ik lees al twee maanden nauwelijks meer iets, dat geeft een heerlijke rust", zegt Hiddink tegen VI. "Maar je krijgt veel berichten van vrienden en bekenden die mij erop wijzen wat er in de kranten staat. Zij zeggen tegen mij: 'Knuppel ze neer en laat je niet kapot maken door die gasten'."

"Ik wil mijn stemming er niet meer door laten beïnvloeden. Ik ben ook wel een beetje klaar met de persjongens die altijd maar zeggen: Ik maak de kop niet. Vaak zie je een artikel dat best goed in elkaar zit, maar waarvan de kop heel extreem is, waardoor je zo'n artikel toch anders gaat lezen. Dat is tabloidachtig. Ik maak de kop niet... Vind ik zo flauw", stelt Hiddink in het magazine.

"Als Ruud van Nistelrooy bij mij in concept de corners en vrije trappen traint en het loopt een keer mis in de wedstrijd zeg ik toch ook niet: Ik train niet op vrije trappen. Dan ben ik verantwoordelijk en hou ik mijn assistenten uit de wind. Ik hou daar niet van. Niet meer doen. En ook niet vragen om eindejaars- en kerstverhalen dan. Vanuit het verleden dat je samen hebt, wilde ik nog weleens wat zaken nuanceren of toelichten, maar daar heb ik nu totaal geen behoefte meer aan", aldus Hiddink tegenover VI.