Chelsea maakt geen fout in League Cup, Koeman verrassend onderuit in Sheffield
Formatie van Nederlandse coach verliest van club uit lagere divisie

16-12-2014 22:44
1

Ronald Koeman heeft dinsdag met Southampton zijn vijfde nederlaag op rij geleden. Na het verlies van zaterdag in de competitie tegen degradatiekandidaat Burnley was er dinsdag opnieuw een pijnlijke zeperd. Southampton verloor in de League Cup met 1-0 van Sheffield United, dat uitkomt op het derde niveau.

Mark McNulty maakte na ruim een uur spelen het enige doelpunt op Bramall Lane in Sheffield. Hij zorgde er daarmee voor dat zijn ploeg zich plaatste voor de halve finales van de League Cup. Koeman gunde Graziano Pellè en Dusan Tadic rust. Dat bleek achteraf te makkelijk gedacht. Bij Sheffield zat Michael Higdon (ex-NEC) het hele duel op de bank.

Chelsea maakt geen fout in uitwedstrijd
Chelsea heeft de halve finales van de League Cup wél bereikt door met 1-3 te winnen van Derby County. Het elftal van José Mourinho, lijstaanvoerder in Engeland, domineerde logischerwijs in het iPro Stadium en nam de leiding dankzij de Belgische smaakmaker Eden Hazard.

In de tweede helft verdubbelde Felipe Luis de voorsprong middels een fraaie vrije trap. Craig Bryson scoorde nog wel tegen, maar het lukte Derby niet meer om er een stunt uit te slepen. Na de rode kaart voor Jake Buxton, die de doorgebroken Loïc Remy vloerde, maakte André Schürrle de 1-3.