Jans toont zich kritisch na zege in Venlo: Daar moet je niet afhankelijk van zijn
Bekerhouder wint moeizaam van eerstedivisionist

Jans toont zich kritisch na zege in Venlo: "Daar moet je niet afhankelijk van zijn"

16-12-2014 23:02

PEC Zwolle heeft als bekerhouder de kwartfinales van de KNVB Beker weten te bereiken door VVV-Venlo te verslaan. Trainer Ron Jans verklaarde achteraf content te zijn met het eindresultaat, maar niet over de hoogte van de uitslag alsmede de uitvoering.

"Met het resultaat ben ik erg tevreden, met de uitvoering een stuk minder", oordeelde Jans na afloop van de bekerwedstrijd tegenover RTV Oost. "Het begon eigenlijk soeverein, maar VVV werd steeds iets brutaler en dat was eigenlijk onze schuld. We hebben niet goed gespeeld. Na de 0-1, na een minuut of twintig, hield het niet over. Zij toonden veel respect en ik vind dat we echt goed kunnen voetballen, maar dan moet je het gewoon afmaken."

Wedden

Meer odds

"Dat lukte niet", zag Jans. "In de tweede helft wilden we beter spelen dan in de eerste helft, maar dat is niet gelukt. Toen hadden we het echt uit moeten spelen. Op een gegeven moment kregen we zoveel ruimte en uiteindelijk worden zij dan ook nog gevaarlijk met vrije ballen vanaf de zijkant. In de slotfase werd nog een doelpunt afgekeurd wegens het aanvallen van Warner Hahn, volgens mij volkomen terecht. Daar moet je alleen niet afhankelijk van willen zijn."

Jans heeft een duidelijke conclusie: "Resultaat hartstikke tevreden, de nul gehouden en door naar de volgende ronde. Maar het was niet geweldig." Toch weet de oefenmeester dat er geen reden is om heel negatief te zijn. "We moeten niet zoiets creëren waardoor we nergens meer tevreden mee zijn. Het is niet normaal dat je iedere wedstrijd wint."