Stegeman woedend: Schroom niet om impopulaire maatregelen te nemen
Heracles-trainer en voorzitter Smit tonen geen greintje begrip

Stegeman woedend: "Schroom niet om impopulaire maatregelen te nemen"

16-12-2014 23:26

Vol was het Polman Stadion dinsdagavond allerminst, maar de wel aanwezige aanhangers van Heracles Almelo werden niet vermaakt. SC Cambuur schakelde de formatie van John Stegeman uit in het bekertoernooi door met 0-3 te winnen. Na afloop was de onvrede enorm groot.

"Ik wil alle mensen die hier op de tribune hebben gezeten mijn excuses aanbieden", foeterde Stegeman na afloop, geciteerd door TC/Tubantia. "Ik schaam mij voor deze afschuwelijke wanvertoning. Daar ben ik verantwoordelijk voor, dat besef ik me. De basis van voetbal is hard werken en die strijd mis ik nu al twee wedstrijden."

Heracles begon dramatisch aan het seizoen en leek aan de beterende hand, maar deze deceptie leek op een herhaling. "Als we zo doorgaan krijgen we een gigantisch moeilijk seizoen. Sommige spelers denken op dit moment alleen aan zichzelf en niet aan de club. Jongens die denken boven het team staan, krijgen een groot probleem met mij, want ik schroom niet om impopulaire maatregelen te nemen."

Voorzitter Jan Smit bezocht na de wedstrijd de kleedkamer van de Almelose club. Volgens verdediger Mike te Wierik zei de preses 'dat we ons moesten schamen'. Jeroen Veldmate had hem naar eigen zeggen nog nooit zo woedend gezien.