Ajax pleit voor andere spelers: Goed als we die kunnen aantrekken
"Dat is ook niet de sleutel, meer geld"

Ajax pleit voor andere spelers: "Goed als we die kunnen aantrekken"

17-12-2014 07:02
14

In de Eredivisie klinkt steeds de roep om ervaren spelers steeds luider. En dan gaat het niet om de categorie spelers die komt afbouwen, maar om voetballers van behoorlijke kwaliteit die tussen de 23 en 30 jaar oud zijn. Marc Overmars zou dat soort spelers ook graag bij Ajax zien.

"Het zou goed zijn als we oudere, goede spelers konden aantrekken", stelt Overmars in gesprek met het Algemeen Dagblad. "Qua salaris hebben we alleen wel onze limieten. Maar of je nou één of twee miljoen betaalt per jaar, daar maak je het verschil niet mee hoor. Want een gemiddeld iemand bij QPR gaat daar dik overheen. Dat is ook niet de sleutel, meer geld. Toen wij in 1995 wonnen, hadden we zeer veel kwaliteit in de ploeg. Daar draait het alleen maar om."

Rondom het symposium van maandag werd ook gesteld dat de wat meer ervaren spelers broodnodig zijn om succes te bereiken. De Nederlandse clubs hebben het echter lastig om die categorie aan te trekken, zegt Marcel Brands namens PSV. "Wij hebben gelukkig Guardado kunnen huren", begint hij.

"Dan nog is het lastig. Ik denk dat de aantrekkingskracht van Nederland voor voetballers die al tegen de top aan zitten niet groot is. Wel zijn we interessant voor jongens die nog wat stappen moeten zetten. Maar oké, waar willen die spelen? Italië zie je al afglijden. Men wil naar Duitsland, Engeland, Spanje", aldus Brands.