Rutten pakt geen prijzen: Had bij PSV minstens één keer kampioen moeten worden
"Misschien heeft dat te maken met zijn idee over voetbal"

Rutten pakt geen prijzen: "Had bij PSV minstens één keer kampioen moeten worden"

17-12-2014 07:37
5

Feyenoord moet woensdagavond van PSV winnen om uitzicht te houden op de eerste landstitel sinds 1999. Ook voor Fred Rutten zou het een unicum betekenen. Verder dan één KNVB-beker – in 2001 gewonnen met FC Twente – is de trainer nog niet gekomen.

"Fred heeft een mooie carrière, maar die mist de bekroning in de vorm van prijzen", zegt Jan Reker, de ex-directeur van PSV die Rutten binnenhaalde, in De Telegraaf. "Ik vind dat hij in zijn tijd bij PSV minstens één keer kampioen had moeten worden. Door allerlei oorzaken is dat niet gelukt. Deels door externe factoren, zoals de financiële situatie van de club. We moesten tussentijds spelers verkopen."

Jan van Halst, die Rutten bij FC Twente aan het werk zag, gunt de oefenmeester het kampioenschap. "Fred verdient een prijs, ik vind hem een van de betere Nederlandse trainers. Waarom het nooit is gelukt? Misschien heeft dat te maken met zijn idee over voetbal. Fred is tactisch sterk en wil altijd de wedstrijd controleren."

"Maar misschien moet je ook wel eens meer risico nemen, wat meer durven. Overigens heb ik er vertrouwen in dat het hem met Feyenoord alsnog gaat lukken die prijs te pakken. Ik zie goede dingen gebeuren bij die club", besluit de analist in de ochtendkrant.