Eindelijk mooie prijs voor Robben: Hij is één van de besten ter wereld
Van Persie: "Het is niet zo vanzelfsprekend dat een voetballer dit wint"

Eindelijk mooie prijs voor Robben: "Hij is één van de besten ter wereld"

17-12-2014 07:54
7

Een bijzonder moment voor Arjen Robben dinsdagavond. De aanvaller van Bayern München werd verkozen tot Nederlands Sportman van het Jaar. Daley Blind en Robin van Persie kunnen het daar alleen maar mee eens zijn.

Robben troefde Epke Zonderland, Sven Kramer, Michel Mulder, Jorrit Bergsma en Stefan Groothuis en Jeroen Dubbeldam af. Hij is daarmee de eerste voetballer sinds Ruud Gullit in 1987 die de prijs pakt en dat is volgens Blind op het juiste moment gebeurd.

"Arjen bewijst al jaren dat hij misschien wel één van de beste spelers ter wereld is. Het is terecht dat hij deze prijs een keer mee naar huis mag nemen", zei de middenvelder van Manchester United tegen NUsport. Van Persie, die zelf ook op Robben had gestemd, sloot zich daarbij aan. "Robben heeft een fantastisch jaar gehad en het is niet zo vanzelfsprekend dat een voetballer dit wint."

Naast Robben pakten Oranje en Louis van Gaal ook een prijs. "Van Gaal is er een meester in om een team te creëren. Ik leer nog steeds elke dag veel bij van hem net als veel andere spelers. Het is een geweldige trainer", looft Blind de ex-bondscoach. "Het is een fantastische trainer, de beste met wie ik heb gewerkt. Het is mooi om te zien hoe hij elke keer weer zijn team optimaal laat renderen", vult Van Persie aan.