Ik kan zeggen dat dit het meest talentvolle team is waarin ik ooit gespeeld heb
"Ik heb met PSV twee keer bovenaan gestaan in de winterstop en twee keer werd Ajax kampioen"

"Ik kan zeggen dat dit het meest talentvolle team is waarin ik ooit gespeeld heb"

17-12-2014 08:23
1

Met een zege op Feyenoord kan PSV woensdagavond een concurrent in de titelstrijd uitschakelen. Daarnaast pakken de Eindhovenaren de wintertitel als de Rotterdammers drie punten veroveren. Georginio Wijnaldum is daar echter niet mee bezig.

Wijnaldum gaat een eventuele wintertitel niet uitgebreid vieren. "De wintertitel zegt mij niet zoveel. Ik heb met PSV twee keer bovenaan gestaan in de winterstop en twee keer werd Ajax kampioen", zegt hij tegen NUsport. "Mocht het lukken om als koploper de winter in te gaan, dan zal ik dat ook benadrukken in de groep. We hebben nog helemaal niets."

"Ik hoor mensen zeggen dat het cruciaal is, maar zo wil ik deze week niet noemen", vervolgt de captain. "Het is wel belangrijk. We kunnen een goede slag slaan, het jaar mooi afsluiten. Maar daarna duurt de competitie nog zo lang. Dat neemt niet weg dat we er nu goed voor staan. We hebben ook de kwaliteit en het vertrouwen om uiteindelijk de titel te pakken. Het zal heel veel pijn doen als we het alsnog weggeven."

De laatste PSV-Feyenoord eindigde in een 0-2 zege voor de bezoekers. "Maar het is duidelijk dat we sterker zijn dan vorig seizoen. Voor veel jongens was dat het eerste jaar bij een topclub. Nu hebben ze geleerd, daardoor zijn we verder."

"En er zijn met Luuk de Jong en Andres Guardado spelers bijgekomen die uit ervaring weten hoe ze met de druk om moeten gaan. Die volwassenheid maakt het verschil. Al kan ik ook zeggen dat dit PSV het meest talentvolle team is waarin ik ooit gespeeld heb", besluit de ex-Feyenoorder tegen NUsport.